Študentski domovi Maribor so odprli športni park na prostem s petnajstimi napravami, dostopnimi tudi širši javnosti.

 
Študentje Univerze v Mariboru (UM) so 6. 5. 2015 dobili še en razlog, da virtualna družbena omrežja zamenjajo s telesno aktivnostjo. Študentski domovi Maribor so namreč v kampusu na Gosposvetski cesti odprli športni park oziroma fitnes na prostem s petnajstimi sodobnimi napravami Outdoor Fitness Street Workout na 250 kvadratnih metrih. Namenjen je predvsem študentom - stanovalcem Študentskih domov, uporabljali pa ga bodo lahko tudi drugi študentje Univerze v Mariboru in zunanji uporabniki, a ti za simbolično ceno.

S sodobnimi fitnes napravami se tako želi vzpodbuditi študentke in študente Univerze v Mariboru k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, vzdrževanju telesne kondicije in razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja. S tem se tudi sledi smernicam trajnostno in družbeno odgovorne Univerze v Mariboru.

Otvoritve se je udeležil tudi rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Igor Tičar, ki je ob tem dejal, da je takšen dogodek pravi signal za zdrav začetek in da se bo zavzemal, kot že pravi rek za ''Zdrav duh v zdravem telesu'', za dobro vseh, za dobro študentov.

Marsikje po svetu že dolgo poznajo gibalne parke na prostem. Gre za skupek fitnes naprav, na katerih lahko ohranjamo kondicijo in povečamo svojo gibljivost.

Galerija slik otvoritvenega dogodka: « nazaj

» Svetovanje

         svetovanje.jpg

Svetujemo vam pri postavitvi naprav v vašem kraju.


več »


» Oglaševanje

Naprave za Outdoor fitness imajo tudi prostor, ki je namenjen oglaševanju (sponzorstva,...)

več »

» Novice

Motorični parki v Domu Upokojencev Center Ljubljana

S ponosom predstavljamo 3 nove motorične parke v Domovih za Upokojence Center Ljubljana. V sodelovanju s strokovnim kadrom DUC smo osnovali elemente motoričnih parkov na 3 lokacijah: Tabor,...

več »

» Povpraševanje

Bi radi postavili fitnes park v vašem mestu?
Pošljite nam vaše želje in približno lokacijo postavitve (m2), mi pa vam bomo svetovali postavitev in ocenili okvirno ceno projekta.
povpraševanje »

» Vabimo k sodelovanju

K sodelovanju vabimo gradbena podjetja, arhitekte, ki projektirajo in urejajo postavitev športnih igrišč.
več »

T: + 386 (0) 1 562 33 80

UM Maribor

» Kontakt

T: + 386 (0) 1 562 33 80

e-mail: info@outdoorfitness-fun.si