Vzpodbuda h gibanju, to je naše poslanstvo - Projekt Pangea 2014

 
Z mesecem decembrom 2014 smo zaključili večmesečni projekt Pangea skupaj s sodelovanjem z Univerzo na Primorskem in njihovim znanstveno-raziskovalnim središčem ZRS. Izvedba projekta je temeljila na programu Telesna aktivnost in prehrana za kakovostno staranje – PANGeA, ki je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. V Sloveniji so bili postavljeni 3 parki: v Ljubljani (na Kodeljevem), v Kranju in v Kopru (ob športnem centru Bonifika).

Gibalni parki Pangea so produkt večletne raziskave vseh sodelujočih v projektu na področju življenjskega sloga in zdravega staranja starejših občanov. Po temeljitih raziskavah, intervjujih in študijah programov za učinkovitejšo/hitrejšo obnovo gibalnih funkcij in neodvisnosti po operacijah akutnih kroničnih poškodb kolka, kot enega najbolj perečih problemov starejših oseb, je bila izbarna skupina vadb, ki starejšim olajša rehabilitacijo, izboljša prožnost telesa in obenem zmanjša možnost nadaljnjih poškodb.

Skupaj s prof. dr. Radom Pišotom, snovalcem projekta Pangea, smo osnovali in postavili 3 parke v večjih mestih po Sloveniji. Gibalni parki so bili postavljeni v Ljubljani, Kranju in Kopru ob večjih športnih površinah in krajinskih sprehajalnih parkih.

Gibalni parki so namenjeni vsem ljudem z željo po izboljšanju svojih gibalnih sposobnosti in starejšim občanom z željo po zdravem življenju in ohranjanju mladega duha. Vse naprave so označene z navodili za uporabo, od prvega do zadnjega koraka vadbe. 

Lokacije parkov lahko najdete na našem spletnem zemljevidu, ki se nahaja
tukaj.

Predstavljamo vam galerijo slik postavitve gibalnih parkov Pangea:










Pangea_Logotipi.JPG



« nazaj

» Svetovanje

         svetovanje.jpg

Svetujemo vam pri postavitvi naprav v vašem kraju.


več »


» Oglaševanje

Naprave za Outdoor fitness imajo tudi prostor, ki je namenjen oglaševanju (sponzorstva,...)

več »

» Novice

Nedavno odprt Senior fitnes park navdušuje prebivalce Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah

V domu upokojencev Šmarje pri Jelšah so nedavno otvorili čisto novi Senior Fitnes Park, ki je prebivalcem omogočil dostop do novega načina aktivnega življenja in vadbe na...

več »

» Povpraševanje

Bi radi postavili fitnes park v vašem mestu?
Pošljite nam vaše želje in približno lokacijo postavitve (m2), mi pa vam bomo svetovali postavitev in ocenili okvirno ceno projekta.
povpraševanje »

» Vabimo k sodelovanju

K sodelovanju vabimo gradbena podjetja, arhitekte, ki projektirajo in urejajo postavitev športnih igrišč.
več »

T: + 386 (0) 1 562 33 80

UM Maribor

» Kontakt

T: + 386 (0) 1 562 33 80

e-mail: info@outdoorfitness-fun.si